понеділок, 19 листопада 2018 р.

«Поширення досвіду інклюзивного навчання педагогами «Джерела»


Вже стає доброю традицією  в педагогічній спільноті школи-інтернату «Джерело» приймати участь у семінарах, конференціях, навчальних курсах з теми інклюзивного навчання.
Ось і цього разу 19.09.2018р. наші педагоги Аушев С.П., Драєвська С.А., Обухова Н.О. прийняли участь у навчальних курсах ЗОІППО для вчителів-асистентів освітніх закладів м. Запоріжжя та області.
Педагоги надали структуровано матеріал з питань психологічного супроводу дітей з ураженою слуховою функцією, ведення нормативної документації, особливостей корекційно-розвиткової роботи, оформлення освітнього середовища та безпосередньо ознайомили учасників з поняттями та особливостями дитини з ураженою функцією слуху.
Було розкрито одне з вагомих питань, а саме питання командної роботи усіх учасників інклюзивної команди, взаємодії та взаємопідтримки. Саме це є мірилом ефективності та результативності інтеграційного процесу.
Учасники  ставили багато нагальних професійних питань, знайомилися із презентаційними матеріалами, з порталом інклюзивної освіти «Джерела», блогами адміністрації та педагогів школи.
Зустріч традиційно завершили дружнім колективним  фото на згадку та відчуттям єдності професійної спільноти вчителів, які впроваджують інклюзивне навчання на тенетах нашої держави.

Наталія Обухова,
вчитель початкових класів

Немає коментарів:

Дописати коментар