вівторок, 23 травня 2017 р.

Участь «Джерела» у Всеукраїнському навчальному семінарі – крок до удосконалення професійної майстерності педагогів.

 "Ваша віра визначає ваші дії,
 а ваші дії визначають ваші результати,
 але спочатку ви повинні повірити..."
Марк Віктор Нансен

    З метою підвищення професійної компетентності  фахівців освіти з проблеми реабілітації  дітей з обмеженнями життєдіяльності Всеукраїнська громадська організація « Інститут соціальної політики» у місці Києві організувала  4-х денний навчальний семінар, у якому активну участь приймали і педагоги  «Джерела». Головною темою обговорення були питання  ранньої  діагностики та реабілітації дітей  з порушеннями розвитку. 
Ця тема дуже актуальна, бо раннє виявлення порушень та своєчасна кваліфікаційна допомога запускає у дитини  компенсаторні можливості її головного мозку,  не минаючи  важливі для розвитку сенситивні періоди. Якісна допомога «особливим» дітям включає в себе командний підхід різних спеціалістів у галузі медицини та педагогіки, тому і до проведення семінару були залучені  науковці – практики різноманітних профілів з різних куточків країни  /Скрипник Т.В., Бавольська О.В., Вовчук М.Ф., Моісеєнко Р.О. та ін/. 
На семінарі були розглянуті питання:
-первинне обстеження дитини,
-особливості використання діагностичного матеріалу;
-подальше включення у роботу результатів діагностики.
    Продовження роботи семінару дозволило фахівцям висвітлити питання міждисциплінарного підходу щодо реабілітації дітей з порушеннями психофізичного розвитку, до якого вони повинні прагнути, бо це вміння будувати єдиний  та якісний реабілітаційний простір. У нашій країні він вже почав діяти і багато сімей, у яких виникли проблеми зі здоров'ям дитини, вже отримують якісну консультативну та реабілітаційну медико – педагогічну допомогу.     Різні діячі ділилися з нами своїми знаннями, але, насамперед, це передача безумовної любові та прийняття усіх без вилучення дітей, велике прагнення допомогти їм та їх сім’ям. Полум’я сердець самовідданих людей запалює вогонь і в інших душах, спонукає до дій, і саме це допоможе зберегти та відродити нашу державу.                                                               

                                                            Драєвська Світлана, практичний психолог


Немає коментарів:

Дописати коментар